Kekikli Hamsi Tarifi

Kekikli Hamsi Tarifi

Hem lezzetli hem pratik bir tarif

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kasığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı Mısır unu
  • 1 kilo hamsi
  • Kızartmak için ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın ve bol suda yıkayıp kenara alın.
  2. Mısır ununa baharatları ekleyip harmanlayın. Teflon tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın.
  3. Balıkları una bulayıp tavaya sıkıca dizin. Orta ateşte pişmeye bırakın.
  4. Kızaran tarafı tabak yardımıyla çevirip diğer tarafını da kızartın.
  5. Limon dilimleri ile sıcak servis edin.
  6. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Kekikli Hamsi Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    462 kcal
  • Toplam kalori:

    1,846 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877