Kemalpaşalı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Kemalpaşalı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Müthiş bir lezzet

Malzemeler:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 litre süt ,
  • 1/ 2 su bardağından biraz fazla şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 paket Hazır Kemalpaşa tatlısı (Peynir Tatlısı)

Hazırlanışı:

  1. İlk önce Kemalpaşa tatlısının üzerindeki pişirme tarifine göre pişirin. Fazla şerbetin içinden alarak soğumasını sağlayın.
  2. Tüm malzemeleri tereyağı ve vanilya hariç derin büyük bir tencerede karıştırarak pişirin piştikten sonra yarım kaşık tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  3. Soğuyan kemalpaşa'ları tart kalıbına ters olarak istediğiniz şekilde dizin ve üzerine sıcak muhallebiyi döküp bir gece dolapta dinlendirin.
  4. Servis için bir tabağa kalıbı ters çevirip çıkartın, dilimleyip servis edin. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Kemalpaşalı Muhallebi Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    308 kcal
  • Toplam kalori:

    1,845 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Güloannemutfakta

Güloannemutfakta

Yüreğimden gelen,mutfağımda pişen,sofralarımızda yerini alan lezzetli yemeklerin paylaşım yeri.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0