Kerevitli Nighiri Tarifi

Kerevitli Nighiri Tarifi

Kerevitli Nighiri Tarifi

Malzemeler:

  • Salamura için;
  • 100 ml pirinç sirkesi
  • 300 ml su
  • 1 kaşık ince tuz
  • Malzemeler:
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • 1 kaşık wasabi
  • 8 adet büyük kerevit
  • Soya sosu
  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 1 adet iri taneli tuz

Hazırlanışı:

  1. Kafalarını ayırdıktan sonra kerevitleri baştan kuyruğa doğru dizilecek şekilde tahta kürdanlara
  2. geçirelim. Bir tencerede su kaynatalım, tuz koyalım, sonra kerevitleri içine atalım.
  3. Biraz kaynatalım, kerevitler yüzmeye başlayınca tencereden alalım ve akan suyun altına
  4. tutarak soğutalım. Kuyruk hariç kürdanları çıkaralım ve kabuğunu soyalım. Kerevitin kafasının
  5. yakınından etine eğimli bir kesik atalım ve alt kısmını da keserek iki parça halinde açalım.
  6. Kerevitleri suya tutarak kurulayalım. Salamuranın tüm malzemelerini karıştıralım ve kerevitleri
  7. salamuraya daldıralım. Saydam filmle örtelim ve 1 saat buzlukta bekletelim.
  8. Kurulayalım ve biraz wasabi sürülmüş nighiri pirincinin üzerine fazla bastırmadan yerleştirelim.
  9. Küçük bir wasabi öbeği ve taç şeklinde dizilmiş zencefil turşusu dilimleriyle servis edelim.
  10. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Kerevitli Nighiri Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    210 kcal
  • Toplam kalori:

    419 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877