Kesme Çobası Tarifi (Erzurum)

Kesme Çobası Tarifi (Erzurum)

sıcacık şifa deposu

Malzemeler:

  • 1 adet soğan
  • 1 yufkalık ev eriştesi
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • Tereyağı
  • Tuz , tarhun otu

Hazırlanışı:

  1. İlk önce mercimek haşlanır.
  2. Sonra bir tencereye tereyağı konulur ve yemeklik doğranan soğanlar öldürülür.
  3. Yemek kaşığının ucuyla da salça eklenir.
  4. Mercimekleri su ile koyup bir iki taşım kaynatılır. Tuzu konulur.
  5. Sonra erişteleri koyarak pişene kadar kaynatılır.
  6. Pişen kesme çorbasına tarhun otu eklenerek sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
  7. Not: Erişteyi yapmak için 1 yumurta, un, tuz, su ile hamur yapılır.
  8. Dinlenen hamur açılır ve şerit şeklinde kesilir. 1 tencere corbaya 1 yufka erişte yetecektir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Modasında - Kesme Çobası Tarifi (Erzurum)

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    150 kcal
  • Toplam kalori:

    902 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877