Kiraz Turşusu Nasıl Yapılır

Kiraz Turşusu Nasıl Yapılır

Karadeniz bölgesinde yaygın olarak hazırlanan kiraz turşusu, kiraz tuzlaması tarifi ile çoğunluğumuz ilk kez karşılaşıyor. Kiraz turşumuz olduğu zaman ,kahvaltı için soğan kavurmalı olarak soframıza gelecek.

Malzemeler:

  • Kiraz
  • Kaya tuzu
  • Cam kavanoz

Hazırlanışı:

  1. Kirazları tazecik toplayın. Ölçü vermedim çünkü ne kadar kirazınız varsa o kadar yapabilirsiniz.
  2. Güzelce yıkayın kirazları.
  3. Sapları ile birlikte kavanoza bir sıra kiraz koyun.
  4. Üzerine bir yemek kaşığı kaya tuzu gezdirin.
  5. Üzerine tekrar kiraz ve tekrar tuz koyun.
  6. Kavanoz dolsun böylece.
  7. Ertesi güne kadar bekletin.
  8. Ertesi gün ağzına kadar bir parmak pay bırakarak içme suyu doldurun.
  9. Turşumuz olgunlaşana kadar bekletin.
  10. Tuzunu çok fazla koymayın.
  11. Serin ve ışık almayan bir yere kaldırın.
  12. Kahvaltı İçin Hazırlanması
  13. Kışın kavurmasını yapacağınız zaman istediğiniz kadar kirazı akşamdan derin bir kaseye çıkartın.
  14. Üzerine su doldurun tuzunun gitmesi için.
  15. Sabah ilk iş önce soğanları tavanıza küçük doğrayın ve kavurun.
  16. Üzerine saplarını ayıkladığınız kirazları koyun, biraz kavurduktan sonra altını kapatın.
  17. Kahvaltılık kiraz kavurmanız hazır sizi bekler.
  18. Kiraz tuzlamam olduğu zaman ben kiraz kavurma sonucunu da yazarım size.
  19. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Kiraz Turşusu Nasıl Yapılır

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    120 kcal
  • Toplam kalori:

    721 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0