Kırdo Tarifi (Erzincan)

Kırdo Tarifi (Erzincan)

İçinizi ısıtacak mükemmel bir çorba

Malzemeler:

  • Üzeri için çordik otu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 litre çiğ ayran
  • 1 kuru soğan

Hazırlanışı:

  1. Tereyagında un ve bulgur cevrilir.
  2. Diğer taraftan yumurta ile ayran çırpılır.
  3. çırpılan ayran yavaş yavaş bulgurlu karışıma katılır.
  4. Kaynayana kadar karıştırılır.
  5. Bir tavada küp küp doğranan soğanlar tereyağında öldürülür.
  6. Dereotlarıda ince ince kıyılır.
  7. Kaynayan çorbanın içine atılır ve biraz daha kaynatılır.
  8. En son üzerine çordik otu konulur.
  9. Afiyet olsun
  10. Not: Çiğ ayran bulamıyorsanız ekşi ayranla da olur.
  11. Çordik otu yöresel bir ottur. Çorbalara hoş bir koku verir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Modasında - Kırdo Tarifi (Erzincan)

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    234 kcal
  • Toplam kalori:

    1,637 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877