Kısır Tarifi

Kısır Tarifi

Herkesçe bilinen ama farklı şekilde yapılan her öğün yenebilecek bir lezzet

Malzemeler:

  • 2 su bardağı köftelik esmer bulgur
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3 orta boy domates
  • 2 adet salatalık
  • Nane,maydanoz
  • Kimyon,fesleğen
  • Nar ekşisi
  • 1 küçük limonun suyu
  • Zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • İsteğe göre acı biber salçası
  • İsteğe göre tuz
  • Sıcak su

Hazırlanışı:

  1. Domatesleri rendeleyin veya kabuklarını soyup robottan geçirin. Soğanları küçük küçük doğrayın.
  2. Sıcak suyu da hazır edin. Bir kaba bulguru alın.
  3. Fesleğeni ve kimyonu ekleyip karıştırın.
  4. Rendelenmiş domatesleri, soğanları ve salçayı ekleyin ve elinizle yoğurun.
  5. Yaz domatesleri sulu olduğundan fazla sıcak su gerekmeyecektir.
  6. Göz kararı biraz kaynar su dökün ve ve kaşıkla karıştırın. Su kaybolduysa azcık daha sıcak su ekleyin ve kabın ağzını kapatıp 15-20 dk bekletin.
  7. Salatalıkları, nane ve maydanozu doğrayın.
  8. Bulgur şişince zeytin yağı, limon suyu ve nar ekşisini döküp karıştırın.
  9. En son yeşillikleri ekleyin ve fazla ezmeden kaşıkla karıştırın ister anında ister soğuduktan sonra servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dinners Time - Kısır Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    566 kcal
  • Toplam kalori:

    2,266 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877