Kişnişli Karnabahar Çorbası Tarifi

Kişnişli Karnabahar Çorbası Tarifi

Kış sebzelerindendir Karnabahar. Lahanaya benzer.Karnabahara veda etmeden bir kez daha bir çorba tarifi paylaşayım dedim sizlerle.

Malzemeler:

  • 1 orta boy karnabahar
  • 5-6 bardak tavuk suyu/peynir suyu/sebze suyu ya da su
  • 1 adet küp küp kıyılmış soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 diş sarmısak
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı süt/krema
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • karabiber, tuz
  • 2 çorba kaşığı kişniş
  • 1/2 demet yeşil soğan +2 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Karnabaharın yeşil yaprakları koparılır, sapları ayırılır.
  2. Çiçekleri ayrılır.
  3. Büyük bir tencerede diş diş sarmısak ve kıyılmış soğan yağ ile sotelenir.
  4. Karnabahar çiçekleri ilave edilir.
  5. Bir süre birlikte sote edildikten sonra üzerine tavuk suyu konur.
  6. Baharatları içine atılır. Kaynamaya bırakılır.
  7. Altı kısılır, karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  8. Yaklaşık 30 dakika içinde karnabahar yumuşak bir hale gelir.
  9. Yumuşayınca altı kapatılır ve on dakika kadar bekletilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Kişnişli Karnabahar Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    108 kcal
  • Toplam kalori:

    861 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877