Kıyır Poğaça Tarifi

Kıyır Poğaça Tarifi

Kıyır Poğaça Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 150 gr. oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük boy çay bardağı)
  • 1 çay bardağı yoğurt (küçük boy çay bardağı)
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 150 gr peynir (Ben Muratbey Lor kullanıyorum)
  • Üzeri için:
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu ve susam

Hazırlanışı:

  1. Peynir hariç tüm iç malzemeyi bir kapta kulak memesi kıvamında yoğurun. Daha sonra lor peyniri
  2. ekleyin. Tekrar yoğurun. Elinizle cevizden büyük bezeler alarak yuvarlayın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürün.
  4. Ben bıçakla poğaçanın üzerine kesikler attım. Siz dilediğiniz şekli yapabilirsiniz.
  5. Çörek otu ve susam serpiştirin. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
  6. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Kıyır Poğaça Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    417 kcal
  • Toplam kalori:

    3,336 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877