Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifi

Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifi

Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifi

Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 100gr. dana kıyma
  • 1 Adet patates
  • 1 Adet havuç
  • 1 Paket brüksel lahanası
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. Ayçiçek yağında Yemeklik doğradığımız soğanları ve kıymayı kavuralım.
  2. Sarımsakları ince ince kıyıp kıyma harcımıza ilave edelim.
  3. Salçayı ekleyip biraz sıcak su ekleyip sos kıvamına getirip karıştıralım.
  4. Patatesleri küp küp, havuçları yarım ay şeklinde doğrayalım. Tencereye ekleyelim.
  5. Lahanalarımızı yıkayıp, hasar görmüş kabuklarını soyup tenceremize atalım.
  6. Limon suyumuzu, kesme şekerimizi, tuzumuzu ve karabiberimizi de atıp göz kararı su ekleyip pişmeye bırakalım.
  7. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapalım.
  8. AFİYET OLSUN.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Zeynep'in Mutlu Mutfağı - Kıymalı Brüksel Lahanası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    200 kcal
  • Toplam kalori:

    800 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877