Kıymalı Girit Kabağı Dolması Tarifi

Kıymalı Girit Kabağı Dolması Tarifi

Pazar tezgahlarında Girit kabağını çok sık görüyoruz artık. Yaz bitmeden bir kabak dolması yapmalı diyerek pazara gittiğimde, Girit Kabağı almaya kara verdim. Ve hazırlıklara hemen başladım, Kıymalı Girit Kabağı yemeğim için

Malzemeler:

  • ½ Çay bardağı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pulbiber
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • ½ Demet maydanoz
  • 2 Tane domates kabakların ağzına kapatmak için
  • 2 Tane domates iç harcı için
  • 2 Diş sarımsak
  • 2 Tane soğan
  • 1 Kg Girit kabağı (8 adet)
  • 300 Gr kadar kıyma
  • 1 Su bardağı pirinç
  • Sosu İçin;
  • 2 Su bardağı su
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 1/2 Çay bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Kıymalı Tombul Kabak Dolması Tarifi
  2. Pazar tezgahlarında Girit kabağını çok sık görüyoruz artık. Yaz bitmeden bir kabak dolması yapmalı diyerek pazara gittiğimde Girit Kabağı almaya karar verdim.
  3. Ve hazırlıklara hemen başladım Kıymalı Girit Kabağı yemeğim için. Biber ve kabak dolması yaparken, tuz ve karabiber karışımını, oyulan kabakların içine şöyle bir sürersek daha bir güzel olur derim.
  4. Yemeğimizi yaz aylarında yaparsak domatesle, kışın yaptığımızda salça ile yapabiliriz. Ama ben rengini daha bir kırmızı isterim derseniz, yaz yemeklerinizde de biraz salça ilavesi yapabilirsiniz.
  5. Domates rendelediğim için su koymadım iç harcına. Eğer salça ile yapacaksanız 1 çay bardağı su ilave etmeyi unutmayın.
  6. Malzemeleri kendi arzunuza göre çeşitlendirebilir veya azaltabilirsiniz. İster pirincini fazla koyun, ister kıymasını. Ev halkının alışkanlıklarına göre değişebilir oranlar.
  7. Bizim için güzel bir yemek oldu. Eğer siz de denemek isterseniz buyrun tarifi.
  8. Kabakların kabuklarını alacalı olarak soyun.
  9. Bir çay tabağına 1 çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karabiber koyun ve karıştırın.
  10. Yıkanmış, suyu süzülmüş kabakların içine önce bu karışımdan sürün.
  11. İç harcınızı bir kase içinde iyice karıştırın.
  12. Kabakların içini bu iç harç ile doldurun.
  13. Ağzında 1 cm yakın boşluk bırakın.
  14. Tencerenize dizin.
  15. Bir kaseye kaşık salça koyun.
  16. İsterseniz domates ve biber salçasını karıştırarak koyabilirsiniz.
  17. 2 Su bardağı su ve tuzunu ilave edin.
  18. Kaynamaya başladıktan sonra biraz ocağın altını kısın.
  19. Kabaklarınız ve pirinçler piştiği zaman ocağınız altını kapatın.
  20. Eğer suyu fazla olur ise, ocaktan indirmeden, biraz altını açın. Harlı ateşte birkaç dakika piştiği zaman suyunu çekecektir.
  21. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Kıymalı Girit Kabağı Dolması Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    503 kcal
  • Toplam kalori:

    2,012 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0