Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması Tarifi

Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması Tarifi

Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması Tarifi

Malzemeler:

  • Tuz, karabiber , pul biber
  • 3 orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 komposto kasesi az yağlı kıyma
  • 2 Su bardağı İnce köftelik bulgur
  • 1 Orta Büyüklükte beyaz lahana
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı pişirirken tereyağı ya da margarin , Salça
  • 2 diş sarımsak

Hazırlanışı:

  1. Lahana Sarmasının Hazırlanışı:
  2. Büyükce bir tencereye su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Tuz atılır. Lahana önce bütün olarak yarısı da olsa içerisine batırılır.
  3. İlk sertliği geçen lahananın önce üst yaprakları kırılmadan alınır ve yine bütün olarak sıcak suya sokulur.
  4. Yine üst yaprakları kırılmadan alınır. Böyle böyle lahana iyice küçülüp orta göbeği kaldığında bütün yapraklar kırılmadan çıkmış olur.
  5. Şimdi lahananın yapraklarını tek tek kaynayan suda yumuşatıp kevgire alabiliriz. Her yaprak kaynayan suya batırılır, yumuşaması sağlanır ve delikli bir kepçe ile kevgire alınır.
  6. Süzülen lahana yaprakları da büyükçe bir tepsiye aktarılır.
  7. İç malzememizin hazırlanması:
  8. Bulguru yıkayıp kıyma ile karıştıralım, kuru soğanı çok ince doğrayalım ya da robotta çekelim. Salçasını ve baharatlarını karıştırıp çok güzel yoğuralım. İsteyen maydanoz doğrayabilir.
  9. Kıymalı İnce Bulgurlu Lahana Sarması Yapılışı:
  10. Süzülen lahana yapraklarımızı iki parmak enliliğinde ince şeritler halinde kesiyoruz. Uç kısmına biraz iç malzemeden koyup muska gibi sağlı sollu sarıyoruz.
  11. (Bakınız Muska Börek Sarılışı) Tenceremizin altına lahananın ilk sert yapraklarından serip, sardıklarımızı sıralı olarak diziyoruz.
  12. Pişirmek için 1 kase sıcak suya 1 çorba kaşığı ucu ile salça koyup inceltiyoruz.
  13. Tenceremiz üzerine tereyağı veya margarin parçaları birkaç tane bırakıp, sarımsakları atıp hazırladığımız suyu döküyoruz.
  14. Çok az tuz sepeliyor ve bir tabağı ters olarak kapatıyoruz. Tencerenin kapağını da örtüp önce harlı ateşte kaynara çıkınca suyunu kontrol ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
  15. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Kıymalı İnce Bulgurlu Muska Lahana Sarması Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    339 kcal
  • Toplam kalori:

    2,032 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877