Kök Ispanak Salatası Tarifi

Kök Ispanak Salatası Tarifi

Ispanak hem kökü hem de yaprakları ile mutfağımızda yer alan lezzetli sebzelerin başında gelir.

Malzemeler:

  • 50 gr keçi peynir rendesi / parmesan rende
  • 1 adet domates
  • 1 adet limonun suyu ve rendesi
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 2-3 diş sarımsak rendesi
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 20-25 adet küçük yapraklı ıspanak kökü
  • Az iç ceviz (diş diş kırılmış)

Hazırlanışı:

  1. Tencereye su konur, kaynatılır.
  2. Yıkanmış ıspanak kökleri kaynayan suya konur, 5 dakika kadar içinde pişirilir.
  3. Bu arada geniş bir kaba buzlu su konur.
  4. 5 dakika haşlanan kökler hemen buzlu suya atılır, bu şekilde yeşil rengini muhafaza eder.
  5. Buzlu suda bekletilip süzgeçe konan ıspanak kökleri iyice süzüldükten sonra servis tabağına sıralanır.
  6. Sızma zeytinyağı, elma sirkesi, rende sarmısak, nar ekşisi, limon suyu ve rendesi ile karabiber bir kase içinde çatalla çırpılır.
  7. Sert keçi peyniri/parmesan rendelenir.
  8. Domates kesilir.
  9. Servis tabağındaki ıspanak kökleri hazırlanan sosla karıştırılır,
  10. üzerine rende peynir ve cevizler serpilir, biraz karıştırılır, domatesle süslenir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Kök Ispanak Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    249 kcal
  • Toplam kalori:

    997 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877