Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Yeni bir yöntem kullandım çilek reçelimi yaparken. Çok memnun kaldığım için sizlerle paylaşmak istedim.Çilek reçelimizin kaynarken üzerinde hiç beyaz köpükler olmadı. Kaşıkla bir yandan beyaz köpükleri toplamadım. Ne büyük rahatlıkmış anlatamam. Kullandığ

Malzemeler:

  • 1 Çay kaşığı tereyağı
  • 1/2 Limon suyu
  • 1kg çilek
  • 4 Su bardağı şeker

Hazırlanışı:

  1. Çilekleri yıkayın, suyunu süzdürün.
  2. Benim zamanım olmadığı için hemen şekerini üzerine gezdirip ocağa koydum. Siz şekerini koyduktan sonra biraz daha bekletebilirsiniz.
  3. 1 Çay kaşığı tereyağını içine atın.
  4. Kısık ateşte ocağa koyun.
  5. Yavaş yavaş sulanmaya başlar.
  6. Tahta kaşıkla bir iki karıştırın yavaşça.
  7. Kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısın.
  8. 45 Dakika kaynasın.
  9. Ocaktan indirmeden beş dakika önce yarım limon suyunu sıkın.
  10. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakın.
  11. Bir kavanoz ve minik bir kase reçel çıktı.
  12. Reçelleri sıcak sıcak kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıp, ters çeviririm ama zaten hemen sofraya geleceği ve yeneceği için bitecek. Bu nedenle soğuduktan sonra kavanoza koydum.
  13. Kıvamı nefisti. Ve en önemlisi hiç köpürmedi.
  14. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Kolay Çilek Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    399 kcal
  • Toplam kalori:

    3,190 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0