Kolay Tarhana Tarifi

Kolay Tarhana Tarifi

Kolay Tarhana Tarifi

Malzemeler:

  • 1 demet dereotu
  • 1 demet nane
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 kg. kuru soğan
  • 1/2 kg. acı sivri biber
  • 3 kg domates
  • 2,5 kg. kırmızı kapya biber
  • 3 kg. katık ya da yağlı süzme yoğurt
  • 1 demet fesleğen
  • 1 demet maydanoz
  • 1,5 su bardağı turşuluk kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı kuru toz maya
  • 9-10 kg. kadar un

Hazırlanışı:

  1. Biberleri yıkayıp, ayıklayın. Soğan ve sarımsakları da ayıklayın.
  2. Biberleri doğrayıcıda çekin ve genişçe bir kova yada leğenin içine boşaltın.
  3. Soğan ve sarımsakları da çekip, ekleyin.
  4. Dereotu, maydanoz, nane ve fesleğeni ayıklayıp, yıkayıp, süzün. Tüm bu yeşillikleri saplarıyla birlikte doğrayıcıda çekin. Karışıma bunları da ilave edin.
  5. Domatesleri yıkayıp, onları da robottan çekin ve ekleyin.
  6. Katık,tuz ve mayayı ilave ederek iyice karıştırın.
  7. Ağzını kapatıp, ılık bir yerde 2 gün ekşimesi için bırakın. Arada bir gidip, gelip karıştırın.
  8. Unu yavaş yavaş ilave ederek, kıvamlı bir hamur olana dek yoğurun (poğaça hamuru gibi)
  9. Ağzı kapalı olarak 10-12 gün kadar bekletin (her gün sabah akşam gidip, gelip karıştırın.
  10. Eğer kıvamı değişip, cıvıma oldu ise biraz un ilave edip koyu kıvam almasını sağlayın.
  11. Un ekleme işlemini ilk 1-2 gün içinde yapmanız gerekir. Sonradan un eklerseniz tarhananın formu bozulup, istenilen sonucu vermeyebilir.
  12. Arzuya Göre: Güneş alan bir balkona çamaşır asacağını düz bir şekilde açın.
  13. Üzerine sofra bezlerinizi serin. Onların üzerine de temiz bir örtü serin.
  14. Benim bu tür işler için kullandığım özel beyaz ve birazda kalın çarşaf gibi geniş ve büyük örtülerim var. Onları kullanıyorum. Ayrıca ben çamaşırlık kullanıyorum. Çünkü alttan da hava aldığı için kurutma işlemi daha çabuk oluyor.
  15. Eğer çamaşırlık kullanmak istemezseniz kolileri serip, onların üzerine örtü serip, öyle de kurutabilirsiniz.
  16. Daha sonra örtünün üzerine tarhanayı kepçe ile paylaştırın.
  17. Ortam güneşli ve sıcak olursa daha çabuk kuruyacaktır. Bir kaç saat içerisinde örtüden kalkacak kıvama gelecektir.
  18. Tek tarafı kuruyan tarhanayı ters çevirip, diğer tarafınında kurumasını sağlayın.
  19. Diğer tarafı da kurumaya başladığında elinizle küçük parçalara ayırarak, biraz daha kurutun.
  20. Artık tarhanayı içeri alabilirsiniz. Ben bu aşamada tarhanayı elimle iyice ufaladım. Böylece tarhana az nemli ve iyice ufalanır duruma geliyor.
  21. Sonrasında azar azar doğrayıcıya koyup, tarhanayı iyice çekin.
  22. Bir elek yada tel süzgeç yardımıyla tarhanayı geçirin.
  23. Temiz ve kuru bir örtüye yayıp tamamen kurumasını sağlayın.
  24. Güneşte kurutursanız rengi değişiyor. Mümkünse gölge ama havadar bir yerde ara sıra karıştırarak kurutun.
  25. Tarhananızı ağzı kapalı cam kavanozlara,temiz bez torbalara yada benim gibi tupperware kaplara koyarak,kiler gibi serin bir ortamda saklayabilirsiniz.
  26. Sonrada misssler gibi, şifa kaynağı, sıcacık çorbalar yapıp, afiyetle tüketirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? ARZUYA GÖRE - Kolay Tarhana Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    389 kcal
  • Toplam kalori:

    6,994 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

ARZUYA GÖRE

ARZUYA GÖRE

resimli,aciklamali,denenmis,begenilmis,pratik,guvenilir,kolay,nefis tarifler

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0