Köpürmeyen Vişne Reçeli Tarifi

Köpürmeyen Vişne Reçeli Tarifi

Hayatımızı kolaylaştıran böyle güzel, pratik önerilere her zaman çok ihtiyacımız var. Sizin de reçel yaparken kullandığınız böyle güzel yöntemleriniz, püf noktalarınız var mı?

Malzemeler:

  • 2 Kg Vişne
  • 2 Kg şeker
  • 1 Limon suyu
  • 1 Tane çubuk tarçın
  • 1 Çay kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Vişneler in saplarını ayıklayın, yıkayın.
  2. Sularının iyice süzülmesi için süzgeçte biraz bekletin.
  3. Üzerine şekeri dökün ve yarım gün bekletin.
  4. Çok şekerli istemiyorsanız, 1 kg şekerin içinden, 1 su bardağı şekeri alarak koyabilirsiniz.
  5. Kısık ateşte şekerler eridikten sonra , altını biraz daha açın.
  6. Tahta kaşıkla birkaç kez karıştırın.
  7. Kaynamaya başladığı zaman, 1 çay kaşığı tereyağını içine koyun ve karıştırın.
  8. 1 Tane çubuk tarçını içine atın tarçın kokusunu seviyorsanız.
  9. Bırakın kendi halinde kaynasın 30 dakika.
  10. Bir çay tabağına bir tatlı kaşığı reçelin suyundan alarak buzluk kısmına koyun.
  11. Birkaç dakika sonra çıkartıp kıvamına bakın.
  12. Sizin için yeterli koyuluğa ulaşmışsa, limon suyunu ilave edip, beş dakika daha kaynatın.
  13. Altı kısık ateşte yanarken, sıcak sıcak kavanozlara doldurun bir yandan.
  14. Büyük boy cezvede kaynamaya bıraktığınız kavanoz kapaklarınızdan alıp ağzını sıkıca kapatın.
  15. Ters çevirip sabaha kadar bekletin.
  16. Sonra serin ve ışık almayan bir yere kaldırın.
  17. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Köpürmeyen Vişne Reçeli Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    622 kcal
  • Toplam kalori:

    9,331 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0