Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu Tarifi

Malzemeler:

  • Bir tutam maydanoz
  • Bir avuç kadar nohut
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 kilo kornişon salatalık
  • 2 havuç (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1,5 baş sarımsak
  • 5 su bardağı su (kaynamış soğumuş)
  • 5 yemek kaşığı kaya tuzu (silme)
  • 1 yemek kaşığı limon tuzu (silme)
  • 2.5 litrelik kavanoz

Hazırlanışı:

  1. Önce turşu suyumuzu hazırlayalım. Bunun için 5 su bardağı suyu kaynatalım soğutalım..
  2. Soğumuş olan suda tuz, limon tuzu ve şekeri karıştırarak eritelim.
  3. Turşu suyumuz hazırdır..
  4. Kornişon salatalıklarımızı elimizle iyice ovalayarak yıkayalım..
  5. Alt ve üst kısımlarını bıçak yardımıyla çok az keselim..
  6. Önceden yıkadığımız kavanozumuzun dibine yine yıkadığımız bir avuç nohutu alalım..
  7. Nohut turşunun kolay olgunlaşmasını sağlayacak.
  8. Daha sonra tamamen temizlendiğine emin olduğumuz salatalıkları kavanoza dik olarak sıkıca yerleştirelim.
  9. Salatalıkları kavanoza yerleştirirken aralara sarımsak ve havuçları da ara ara yerleştirelim..
  10. Kavanozun en üstünü maydanozlarla kapatalım alt kolajda gördüğünüz gibi..
  11. (bu turşuya hem aroma katacak hem de salatalıkların suyun altında kalıp bozulmamasını sağlayacaktır.)
  12. Kornişon salatalıkları kavanoza tamamen yerleştirdikten sonra iki bardak üzüm sirkemizi kavanoza boşaltalım.
  13. Geri kalan kısmı ise hazırladığımız turşu suyu ile tamamlayalım..
  14. Ben sarımsakların bir kaç tanesini turşu suyuna tat vermesi için rendeledim..
  15. Turşu kurulumu işlemi bitmiştir..
  16. Kavanozumuzun kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yere kaldırabiliriz..
  17. Aşağı yukarı 3-4 hafta içinde turşumuz hazır olacaktır..
  18. Turşu olmaya başlayınca kornişonlar sararmaya başlayacaktır ve az da olsa yumuşayacaktır....

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - Kornişon Turşu Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    117 kcal
  • Toplam kalori:

    1,170 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0