Koruk Ekşisi Soslu Hellim Peynirli Maş Fasulye Salatası Tarifi

Koruk Ekşisi Soslu Hellim Peynirli Maş Fasulye Salatası Tarifi

Koruk Ekşisi Soslu Hellim Peynirli Maş Fasulye Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet çeri domates
  • 2 adet kırmızı biber
  • Birkaç yaprak akdeniz marul
  • 1 tutam maydanoz
  • 5 adet büyük boy kornişon turşu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam roka
  • 2 dal taze soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış maş fasulye
  • 125 gr hellim peynir
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ [peyniri kızartmak için]
  • Pul biber
  • Sos için;
  • 3 çorba kaşığı Kemal Kükrer Koruk Ekşisi Sos
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Bir sos kabında 2 çorba kaşığı sıvı yağ ile İnce doğranmış hellim peynirini kızartın. Pul biber serpin.
  2. Maş fasulyesini tencereye alın üzerine çıkıcak kadar su ilave edin.
  3. Ocağa oturtun fasulyeler pişene kadar haşlayın.
  4. Haşlanan fasulyenin suyunu süzüp yıkayın.Servis kabına alın.
  5. Bütün yeşillikleri ince doğrayın fasulyenin içine ilave edin.
  6. Doğranmış çeri domates ve hellim peynirini ilave edin.
  7. Bir kasede koruk ekşisi sos, zeytinyağı ve tuz karıştırın salatanın üzerine gezdirin.
  8. Koruk ekşisi ve zeytinyağı isteğe göre miktarını artırabilirsiniz.
  9. Afiyet olsun..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Badem Çiçeği - Koruk Ekşisi Soslu Hellim Peynirli Maş Fasulye Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    293 kcal
  • Toplam kalori:

    1,755 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877