Köz Domates Çorbası Tarifi

Köz Domates Çorbası Tarifi

Köz Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet kırmızı meksika biberi veya kırmızı acı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kg domates
  • 500 ml tavuk suyu
  • 100 gr krema
  • Zeytinyağı
  • Tuz- karabiber

Hazırlanışı:

  1. İlk iş olarak domatesleri güzelce yıkayalım ve ortadan ikiye bölüp fırın tepsisine dizin.
  2. Üzerlerine yeteri kadar zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında közleyin.
  4. Bir tencereye 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı alın, ince kıyım doğranmış soğan, sarımsak ve biberi hafif pembeleşene dek soteleyin.
  5. Közlenen domatesleri ekleyin ve birlikte kavurmaya devam edin.
  6. Kavrulduktan sonra tencerede blendırdan geçirin.
  7. Şeker, tavuk suyu ve kremayı ekleyip, bir taşım kaynatın.
  8. Çorbayı tel süzgeçten geçirin.
  9. Tekrar tencereye alıp, tuz ve karabiberi ekleyip kıvam alana kadar pişirin.
  10. Kıvamı koyu olursa sıcak su ilave edebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak ve Tatlar - Köz Domates Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    167 kcal
  • Toplam kalori:

    1,000 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877