Kozalak Mantı Tarifi

Kozalak Mantı Tarifi

Daha önceden hazırlayıp difrizde saklayabileceğiniz bir tarif

Malzemeler:

  • 2 adet yufka
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gram kıyma
  • Bir tutam maydanoz
  • Karabiber , tuz
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı ve nane

Hazırlanışı:

  1. Yufkaları 2-3 parmak genişliğinde üçgen parçalara bölüp pipet yardımı ile sarıp uçlarını ıslatıp kapatın. Sıvı yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
  2. Diğer yandan soğan ve kıymayı kavurun maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın. Kızarmış olan yufkaların üzerine sarımsaklı bol yoğurt ilave edip kıymalı harcı üzerine ekleyin.
  3. Tereyağında naneyi kızdırıp en son üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Kozalak Mantı Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    3 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    625 kcal
  • Toplam kalori:

    1,874 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877