Közde Patlıcanlı Bulgurlu Köfte Tarifi

Közde Patlıcanlı Bulgurlu Köfte Tarifi

Patlıcan yemeklerinin hepsi birbirinden güzel. Ama bu yemeğimiz hem çok hafif, hem çok lezzetli. Fırında közlediğimiz patlıcanlar, sarımsaklı yoğurt ve ince bulgur ve kıyma ile hazırladığımız köftelerle buluştuğu zaman ortaya nefis bir yemek çıkıyor.

Malzemeler:

  • Üzerine Dökmek İçin;
  • 3-4 Yemek kaşığı un
  • Şekil Verdiğiniz Köfteleri Üzerine Koymak İçin;
  • 1 yemek kaşığı un (Kıvam Vermek İçin ihtiyaç hissedilirse)
  • 1 Yemek kaşığı irmik (Kıvam vermek için ihtiyaç hissedilirse)
  • 1 Çay kaşığı Dr. Salt sıvı tuz veya normal tuz
  • ½ Çay kaşığı karabiber
  • ½ Çay kaşığı kimyon
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Tane soğan
  • 1 Yumurta
  • ½ Demet maydanoz
  • 1 Çay bardağı ince bulgur
  • 350 Gr kıyma
  • 1 Kg patlıcan
  • 3 – 4 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Patlıcan ve köftelerin Üzerine Dökmek İçin;
  • ½ Kg koyu kıvamda yoğurt
  • 4-5 Diş sarımsak
  • ½ Çay kaşığı Dr.Salt sıvı tuz veya normal tuz

Hazırlanışı:

  1. Önce patlıcanları fırına verin.
  2. 190 Derece ısıtılmış fırında közde kıvamına gelinceye dek pişirin.
  3. Bu arada köfteniz hazırlayın.
  4. Derince bir kaseye kıymanızı koyun.
  5. Üzerine soğanı rendeleyin.
  6. Yumurtayı kırın.
  7. Maydanozları çok ince doğrayın.
  8. İnce bulgurunuzu ilave edin.
  9. İstediğiniz baharatları ekleyin.
  10. Köftenizi iyice yoğurun.
  11. Eğer kıvamı yumuşak olursa içine bir kaşık un ve bir kaşık irmik ilavesi yapabilirsiniz.
  12. Eğer rahatça köftelerinizi yapabiliyorsanız koymanıza gerek yok demektir.
  13. Küçük yuvarlak köfteler hazırlayın.
  14. Un serptiğiniz tabağa koyun.
  15. Kaynayan suyun içine atın ve haşlayın.
  16. Fırından çıkan patlıcanların kabukların soyun.
  17. Bıçakla ince ince kesin.
  18. Servis yapacağınız büyük bir tabağa alın.
  19. Haşlanmış köftelerinizi , patlıcanların üzerine koyun.
  20. Sarımsak ve tuz ile karıştırdığınız yoğurdu köfte ve patıcanların üzerine dökün.
  21. Yağda yaktığınız kırmızı biberleri yoğurdun üzerine gezdirin.
  22. Yemeğiniz hazır.
  23. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Közde Patlıcanlı Bulgurlu Köfte Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    554 kcal
  • Toplam kalori:

    2,214 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0