Kremalı Taze İncir Tatlısı Tarifi

Kremalı Taze İncir Tatlısı Tarifi

Yaz mevsiminin en lezzetli meyvelerinden biri de incir olsa gerek. Üstelik sağlık açısından faydası sayılamayacak kadar çok. Bu tarif ise bambaşka...

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı dolusu dondurulmuş nar (dondurulmuş başka meyve de kullanabilirsiniz)
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 4 adet taze incir
  • Yarım çay bardağı süt kreması

Hazırlanışı:

  1. Süt kremasını ve balı karıştırarak 5 dakika boyunca mikser ile çırpın.
  2. Krema iyice yoğunlaşıp katılaşacak.
  3. Kremayı buzdolabına atıp yarım saat soğutun.
  4. İncirleri yanlamasına halka olarak dörde dilimleyin.
  5. İncir dilimlerininin yerlerini karıştırmayın.
  6. Krema soğuduktan sonra her bir incirin dilimleri arasına önce bir tatlı kaşığı krema dökün.
  7. Daha sonra kremanın üstüne bir tatlı kaşığı kadar nar koyun.
  8. Dilimleri bu şekilde dizerek inciri tamamlayın.
  9. Tüm incirleri tamamladıktan sonra hemen servis edin.
  10. Sunumuyla, lezzetiyle herkes bu tatlıyı çok sevecek; özellikle de çocuklarınız.
  11. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yemek De Yemek - Kremalı Taze İncir Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

5 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

10 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    80 kcal
  • Toplam kalori:

    319 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877