Krepli Yağlama Tarifi (Kayseri Yöresi)

Krepli Yağlama Tarifi (Kayseri Yöresi)

Krepli Yağlama Tarifi (Kayseri Yöresi)

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet iri sulu domates ya da benim kullandığım gibi hazır domates sos
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet yeşil biber
  • 400 gr kıyma
  • 1 iri kuru soğan
  • Kıymalı Harç için;
  • Tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • Krep için;
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz , kimyon, karabiber
  • Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:

  1. Yağlamamıza kıymalı iç harcımızı hazırlayarak başlayalım..
  2. Aşağı kolajda da gördüğünüz gibi ben tavaya sıvı yağı, kıymayı, yemeklik doğradığım soğan ve biberin hepsini beraber alarak kavurmaya başladım..
  3. Kavrulma işi hallolunca salçaları, domates rendemizi yada sosumuzu ilave edelim birkaç dakika daha kavuralım ve tuzunu ve karabiberini de ilave ederek iç harcımızın biraz ılıması için kenara alalım..
  4. Bu iç harcımız bira suluca olacak ki yufkaları ya da benim krepleri ıslatabilsin..
  5. Sıra geldi krepleri hazırlamaya..
  6. Krep malzemelerimizi sırayla karıştırma kabımıza alıp mikserleyelim..
  7. Boza kıvamından biraz daha akışkan kıvamda olacak krebimizin kıvamı..
  8. Çok az yağladığımız teflon tavada birer kepçe ilave edip harcımızı yayarak pişirelim..
  9. Benim büyük tavada pişen 10 adet krebim oldu..
  10. Sıra geldi krepli yağlamamızı oluşturmaya..
  11. Servis tabağına bir adet krebimizi alalım ve üzerine kıymalı harcımızdan sürelim..
  12. Üzerine bir krep daha alalım tekrar harçtan ürelim bu şekilde krep ve iç harcımız bitene kadar üst üste dizelim..
  13. Sonrasında da yağlamamızı bıçakla dilimleyelim..
  14. Servis sırasında sarımsaklı yoğurdu özellikle tavsiye ederim tamamlayıcı lezzet olarak..
  15. Her bir dilimi kıvırıp sarımsaklı yoğurda batırarak özellikle de elle yemeniz önerilir..
  16. Bıçakla keserek de yiyebilirsiniz ama bu şekilde sanki daha bir lezzetli daha bir samimi oluyor ..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - Krepli Yağlama Tarifi (Kayseri Yöresi)

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    600 kcal
  • Toplam kalori:

    2,998 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0