Kupta Muhallebi Tarifi

Kupta Muhallebi Tarifi

Kupta Muhallebi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 vanilya çubuğu (yoksa 2 paket şekerli vanilin)
  • 7-8 yeme kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 paket kremşanti
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • Süslemek için çilek

Hazırlanışı:

  1. Tencereye un ve nişastayı ekleyip sütün bir kısmı ile çırparak karıştırın.
  2. Daha sonra yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  3. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye kesip içini bıçakla kazıyıp sütlü karışıma ekleyin.
  4. Ocağın üstünde karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirin. Koyulaştıktan sonra ocaktan alıp karıştırın ve üzerine kaymak tutmaması için streç filmi muhallebinin üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  5. Soğuduktan sonra kremşantiyi ekleyip 10 dakika mikser ile çırpın.
  6. Kremayı ocakta ısıtıp çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Kremayı kaynatmamaya dikkat edin.
  7. Muhallebileri kuplara paylaştırıp üzerine çikolatalı sosu gezdirin. Meyve taneleri ile süsleyip buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Kupta Muhallebi Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    381 kcal
  • Toplam kalori:

    2,287 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877