Kurbağa Sandviç Tarifi

Kurbağa Sandviç Tarifi

Kurbağa Sandviç Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı dışına)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi (yoksa 1-2 zeytinin kabuğunu soyup ezin)

Hazırlanışı:

  1. 2 su bardağı kadar unu karıştırma kabına alıp, şeker, tuz ve mayayla karıştırın.
  2. Ortasını havuz gibi açıp, ılık süt, su, sıvıyağı ve yumurta akını koyun. Sıvı malzemeleri elinizle karıştırın.
  3. Kenarlardan unları yavaş yavaş alarak hamuru yoğurmaya başlayın. Azar azar un ilave ederek ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur yoğurun.
  4. Üzerini kapatıp 1 saat ılık bir ortamda mayalandırın.
  5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Elinizle bastırıp yassılaştırın.
  6. Fındık büyüklüğünde iki adet hamur koparıp yuvarlayın ve gözleri olacak şeklide hamura yapıştırın.
  7. Hamurdan ceviz kadar bir parça koparıp zeytin ezmesiyle karıştırın. Gözlerini ve burun deliklerini yapmak için zeytinli hamurdan parçalar koparıp şekil verin ve yapıştırın.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp 10 dakika bekletin.
  9. 180 derece ısıtılmış fırında altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? PelinChef - Kurbağa Sandviç Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    226 kcal
  • Toplam kalori:

    1,359 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877