Kurban Etinden Kavurma Yapımı

Kurban Etinden Kavurma Yapımı

Kurban Etinden Kavurma Yapımı

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kilo dana eti (but etinden)
  • Yarım limon
  • Su (4-5 su bardağı kadar)

Hazırlanışı:

  1. Kuşbaşı doğradığınız etleri tencereye alın. Üzerine 1 küçük boy soğanı ve kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarttığınız limonu etlerin üzerine ilave edin.
  2. Etlerin üzerini 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin.
  3. Tencereyi ocağa alın ve su kaynayıncaya kadar harlı ateşte, su kaynadıktan sonra etler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Suyunu çeken etler fazla yağ bırakmadıysa 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ve tuzunu ilave ederek harlı ateşte etleri kavurmaya başlayın.
  5. Üzeri kahverengi bir görünüm alıncaya ve tamamen suyunu çekinceye kadar kavurup ocağı kapatın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar dinlendirin ve sıcak servis yapın.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Kurban Etinden Kavurma Yapımı

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    338 kcal
  • Toplam kalori:

    2,029 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877