Labneli Şirin Pasta Tarifi

Labneli Şirin Pasta Tarifi

Bu gün bir şirinlik yapayım, Kuaförüme bir pasta götüreyim dedim. Hemde bolca labne almıştım onları değerlendirmek istedim. Aslında mutfakta bazı şeyleri yaparken plan yapmıyorum. Elimdeki malzemeler beni nereye götürüyorsa oraya gidiyorum diyebilirim. Basit bir kek yapayım arasına labne süreyim. Üzerine de pudra şekeri serpeyim demiştim. Olmadı. Sonuç bu Labneli Şirinlik oldu.

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 adet kivi
  • 80 gr bitter çikolata
  • 4 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket labne peynir
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet hazır kakaolu pandispanya
  • Şekerlerlemeler
  • Şekilli aparatlar
  • 1/2 su bardağı süt
  • İstediğiniz renk şeker hamuru

Hazırlanışı:

  1. Önce yumurta sarılarını bir çatal yardımıyla çırparız.
  2. İçine nişasta ve pirinç ununu ilave edip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpmaya devam ederiz.
  3. Sütü de azar azar ilave ederiz ki pürüzsüz hale getirirken bize yardımcı olsun.
  4. Bu işlemi tamamlayınca, bir tencereye yumurta sarıları, nişasta, prinç unu, süt ve şekerden oluşan malzemeleri koyar, tel çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte pişirmeye başlarız.
  5. Koyuca bir muhallebi elde edince ocağımızın altını kapatırırz.
  6. Kremamızın içine önce çikolatayı parçalayarak koyarız. Çikolata içinde erir.
  7. Sonra Labnemizin hepsini ilave edip iyice karıştırıp dolaba kaldırırız.
  8. Bu arada pandispanyamızın iki katını da 1 yk granül kahve ve yarım sb sütün yarısı ile ıslatırız.
  9. Kremamız soğuduktan sonra mikser ile pürüzsüz olana kadar çırparız.
  10. Kekimizin arasına kremamızın yarısını yayarız.
  11. Üzerine dilimlediğimiz kivileri dizeriz.
  12. Diğer kekin yapışmasında sorun olmasın diye üzerine az miktar krema daha koyarız.
  13. Diğer keki üzerine koyar krema ile üzerini ve kenarlarını düzleriz.
  14. Sonra şeker hamurunu ellerimizle yumuşatır, nişasta dökülmüş yüzey de açarız.
  15. Ve pastamızın üzerini kaplarız. Parmak izi yapmamaya dikkat.
  16. İstediğimiz şekilde de süsleriz.
  17. Şeker hamuruna, şeker hamuru süsleri yapıştırmak için su ile ıslatmak yeterli.
  18. (Dikkat ettiyseniz kremamızda hiç yağ yok.)
  19. Afiyetler olsun. Şirinlikler yapanınız çok olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Labneli Şirin Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    295 kcal
  • Toplam kalori:

    2,948 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • TUBA


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    2
  • Instagram
    0