Leopar Desenli Kurabiye Tarifi

Leopar Desenli Kurabiye Tarifi

Görselliği ve tadı ilede muhteşem

Malzemeler:

  • 1 Tatlı Kaşığı Kakao (Küçük hamur için)
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • 1/2 su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 paket Vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı Pudra Şekeri
  • 2 çorba kaşığı kakao (Büyük hamur için)
  • Aldığı kadar un

Hazırlanışı:

  1. Kakao ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri yoğurma kabına konup karıştırılır. Yavaş yavaş un eklemesiyle beraber kabartma tozu da ilave edilir.
  2. Kulak memesi kıvamına tam gelmeden hamur biraz cıvık iken hamurdan biri ceviz diğeri mandalina büyüklüğünde iki hamur ayrılır.
  3. Ceviz büyüklüğündeki hamura 1 tatlı kaşığı kakao ekleyerek açık hamur diğer mandalina büyüklüğünde olana da 2 çorba kaşığı kakao eklenerek koyu renk hamur elde edilir.
  4. Eller yıkanır ve yoğurma kabındaki hamura un eklenerek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde elde edinceye kadar yoğrulur.
  5. Koyu renkli hamuru iki yağlı kağıdın arasında üç parmak genişliğinde uzun bir hamur olarak açın. Daha sonra açık renkli kakaolu hamuru kalem gibi yuvarlayıp ortaya koyun
  6. ve rulo kat gibi görünecek şekilde boru gibi sarın. Yani (Koyu rengin içinde açık renk olacak şekilde) streç filime sararak buzdolabında dinlendirin.
  7. Büyük ve beyaz renkli hamurdan portakal büyüklüğünde ya da daha fazla hamur alarak merdane ile çok inceltmeden açılın.
  8. Buzdolabında bekleyen hamurdan bıçakla ince ince düğmeler kesilip hamura desen vermek için serpiştirilir.
  9. Sonra merdane ile tekrar üzerinden gidilerek düğme hamurları sabitleştirin (Sakın Beyaz hamuru çok inceltmeyin)
  10. Sonra istediğiniz bir kalıpla kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. (Kurabiyelerin kenarlarından çıkanlarında kurabiyelerin altlarına yapıştırarak kullandım.)
  11. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri hafif beyaz olacak şekilde pişirin.
  12. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Leopar Desenli Kurabiye Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    242 kcal
  • Toplam kalori:

    2,417 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Güloannemutfakta

Güloannemutfakta

Yüreğimden gelen,mutfağımda pişen,sofralarımızda yerini alan lezzetli yemeklerin paylaşım yeri.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Şenay Firtina
  • Azra gülen


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0