Lepe Tarifi

Lepe Tarifi

Yapımı çok basit özellikle evde işlerin yoğun olduğu zamanlarda tercih edilebilecek harika bir yöresel yemek.

Malzemeler:

  • Sıcak su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 adet orta boy domates
  • 1 sivri biber
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 fincan pirinç
  • 1 tutam tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

  1. Soğanları biberleri yemeklik doğrayın. Küçük bir çorba tenceresinde soteleyin.
  2. Salçayı ekleyip iyice ezin. Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurun.
  3. Domatesler kıvam alınca tencerenin kulbundan biraz aşağıda olacak şekilde sıcak suyu ekleyin.
  4. 5 dakika kadar kaynatın. Pirinçleri yıkayıp süzün. Yemeğin içine ekleyin.
  5. Pirinçler biraz şişmeye başlayınca ocağın altını kapatıp karabiberini, tuzunu ekleyin.
  6. Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dinners Time - Lepe Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    144 kcal
  • Toplam kalori:

    288 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877