Lepeli Yoğurtlu Çorba Tarifi

Lepeli Yoğurtlu Çorba Tarifi

Sıcak yaz günlerinde sofranıza soğuk olarak getirilebilen bu çorba, hem içerdiği ıspanak, dereotu, maydanoz ile çok sağlıklı, hem çok lezzetli aynı zamanda. İsterseniz sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • ½ Çay bardağı zeytinyağı isteğe bağlı olarak üzerine koyulabilir.
  • 1 Kase nohut
  • 1 Demet ıspanak
  • 1 Demet maydanoz
  • 1 Demet dereotu
  • 1 Kg yoğurt
  • ½ Su bardağı pirinç
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karbonat (nohut haşlarken içine atılacak)

Hazırlanışı:

  1. Akşamdan nohutlar sıcak su ile ıslatılır.
  2. Sabah kalktığınızda nohutlar iyice şişmiş olur. Nohutları ortadan ikiye bölmemiz gerekiyor çorbamız için. Masanın üzerine bez serin. Bir avuç nohut koyun üzerine.
  3. Bir kavanoz ile silindir gibi geçin üzerinden. Hem kabukları soyulacak, hem de ortadan ikiye ayrıldığını göreceksiniz.
  4. İkiye ayrılan nohutları tencereye koyup bol su ile yıkayın. Bütün kabukları gitsin.
  5. Üzerine su koyun, bir çay kaşığı karbonat ilave edin. Karbonatı ben nohut haşladığım zaman hep koyuyorum çok çabuk haşlanıyor.25 Dakika kadar haşlandı. Siz kendi ocağınıza göre ayarlayın.
  6. Ispanak, dereotu, maydanoz iyice yıkanır.
  7. Yaklaşık 1 cm boylarında kesilir ve pirinç ilave edilir.
  8. Az su ile ocağa koyulur.
  9. Sebzeler ve pirinç piştiği zaman altı kapatılır.
  10. Nohutlar ilave edilir, ılınması beklenir.
  11. Yoğurdu çırpma teli iyice çırpın.
  12. Ve sebzeler ılındığında yoğurtla karıştırın
  13. Kaç kişilik hazırlayacaksanız o kadar hazırlamanız daha güzel olur.
  14. Öneriler:
  15. Kullanacağınız ıspanak, maydanoz, dereotu, pirinç, lepe miktarını siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  16. İstediğiniz oranlarda yapabilirsiniz.
  17. Annem bu çorbanın iç malzemelerini fazla hazırlayıp, suyunu süzerek, poşetlere koyup, derin dondurucuda her daim bulundurur.
  18. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Lepeli Yoğurtlu Çorba Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

85 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    317 kcal
  • Toplam kalori:

    1,902 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0