Levrekli Nighiri Tarifi

Levrekli Nighiri Tarifi

Levrekli Nighiri Tarifi

Malzemeler:

  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 500 gr levrek veya çupra
  • 1 kaşık wasabi
  • Kişi başına birkaç ince dilim zencefil turşusu
  • Soya sosu
  • Yarım salatalık

Hazırlanışı:

  1. Balığı yıkayıp kurulayalım, temizleyelim ve dilimler halinde keselim.
  2. Su ve pirinç sirkesiyle ıslatılmış parmaklarımızla pirinç kullanarak nighiriyi şekillendirelim.
  3. Bir balık dilimine biraz wasabi sürelim, pirinç öbeğinin üzerine yerleştirelim ve yapışmasını
  4. sağlayalım. Her tabağa kişi başına 2 nighiri koyalım, zencefil turşusu dilimlerini birbiri üstünde
  5. yuvarlayarak küçük bir gül tacı oluşturalım ve nighirilerin yanına yerleştirelim.
  6. Tabağımızı yelpaze şeklinde kesilmiş bir salatalıkla tamamlayalım.
  7. Soya sosu ve küçük bir wasabi öbeği ile servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Levrekli Nighiri Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

20 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    160 kcal
  • Toplam kalori:

    799 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877