Limon Peltesi Tarifi

Limon Peltesi Tarifi

Limon Peltesi Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet büyük sulu limon
  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 8 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı su
  • 50 gr soyulmuş tatlı badem ya da 50 gr tuzsuz soyulmuş kavrulmamış Antep fıstığı

Hazırlanışı:

  1. Limonları iyice yıkayıp kurutalım. Kabuklarını rendeleyip ayıralım. Sonra da suyunu sıkıp başka bir
  2. kaba alalım. Limon suyu 1 su bardağını doldurmalı. Tencereye önce şekeri sonra eleyerek nişastayı
  3. koyalım. İyice harmanlayalım. Karıştıra karıştıra limon suyunu ve suyu ekleyelim. Nişasta ve şeker
  4. iyice eridikten sonra ateşe koyalım. Sürekli karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirelim. Fokurdamaya
  5. başlayınca 2-3 dk daha kaynatalım. Ocaktan indirmeden önce rendelenmiş limon kabuklarından
  6. 2 tatlı kaşığı ekleyelim. Bir iki karıştırıp ocağı söndürelim. 15*25 cm boyunda bir kabın dibini
  7. hafifçe ıslatıp pelteyi boşaltalım. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına koyalım. 3-4 saat dinlensin.
  8. Pelteyi servis tabağına ters yüz edip boşaltalım. Üzerine kalan kabuk rendesinden serpip
  9. servis edelim. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Limon Peltesi Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    166 kcal
  • Toplam kalori:

    999 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877