Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma Tarifi

En sağlıklısından.

Malzemeler:

  • 2 adet limon
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 kutu (200 ml.) krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı salep

Hazırlanışı:

  1. Süt bir tencerede kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
  2. Limon kabukları rendelenip rendelenen kabuklar bir kaba alınır ve suyu sıkılır.
  3. 2 çorba kaşığı toz şeker ile limon kabukları eze eze iyice karıştırılır.
  4. Limon aromasının çıkması sağlanır.
  5. Şekerli karışıma limonun suyu da ilave edilip karıştırılır.
  6. Krema ve 1 su bardağı toz şeker ilave edilip 10-15 dakika daha kısık ateşte karıştırılır.
  7. Üzerine şeker-limon karışımı eklenip ateşten alınır.
  8. Yavaş yavaş karıştırılarak soğuması sağlanır.
  9. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılıp 15 dakikada bir çırpıcı ile kıvam alması için karıştırılır.
  10. Mixer ile çırpılamayacak kıvama geldiğinde dondurmamız hazırdır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Mutfaklar - Limonlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    433 kcal
  • Toplam kalori:

    1,731 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877