Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma Tarifi

Doğal dondurma yapımı

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt (keçi ya da manda olursa şahane olur olmasa da olur)
  • 2 adet limon (kabukları rendelenmiş suyu sıkışmış)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • Yarım çay kaşığı limon tozu
  • 2 paket süt kreması (kesinlikle sek marka derim)
  • Bir çimdik tuz

Hazırlanışı:

  1. Limonlar şekerle ovdunuz suyunu katıp mikserle azıcık çırpın şekeri erisin.
  2. İçine sütü, limon tuzu, tuz ve krem şantiyi ekleyip tekrar 4-5 dakika çırpın. İsterseniz süzüp yapın isterseniz içinde kabuk taneleri doğal haliyle yapın.
  3. Dondurma makinanız varsa kullanım kılavuzuna göre çalıştırıp 25-30 dakika çalıştırıp buzdolabına kaldırın.
  4. Dordurma makinasız dondurma nasıl yapılır? derseniz o da şöyle olur efendim.
  5. Genişçe bir kaba alıp difrize atıp 1-2 saat sonra çıkarıp çatalla çırpıcıyla hangisi kolayına geliyorsa onunla çırparak karıştırıp tekrar dondurucuya kaldırılır.
  6. Bu işlemi 4-5 kere daha tamamen donana kadar yapmanız gerekiyor.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Limonlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    426 kcal
  • Toplam kalori:

    1,705 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877