Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma Tarifi

Limonlu Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 2 paket süt kreması (kesinlikle sek marka derim)
  • Yarım çay kaşığı limon tozu
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şekeri isteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 2 adet limon (kabukları rendelenmiş suyu sıkışmış)
  • Bir çimdik tuz
  • 1 su bardağı süt (keçi yada manda olursa şahane olur olmasa da olur)

Hazırlanışı:

  1. Limonlar şekerle ovdunuz suyunu katıp mikserle azıcık çırpın şekeri erisin. İçine sütü, limon tuzu, tuz ve krem şantiyi ekleyip tekrar 4-5 dakika çırpın.
  2. İsterseniz süzüp yapın isterseniz içinde kabuk taneleri doğal haliyle yapın. Dondurma makinanız varsa kullanım kılavuzuna göre çalıştırıp 25-30 dakika çalıştırıp buzdolabına kaldırın.
  3. Dondurma makinasız dondurma nasıl yapılır? derseniz oda şöyle olur efendim. Genişçe bir kaba alıp difrize atıp 1-2 saat sonra çıkarıp çatalla çırpıcıyla hangisi kolayına geliyorsa
  4. onunla çırparak karıştırıp tekrar dondurucuya kaldırılır. Bu işlemi 4-5 kere daha tamamen donana kadar yapmanız gerekiyor.
  5. Hatta donduğunda bilek gücü ile çatalla karıp karıştırmanızı öneririm. Ama en güzeli makinayı alın derim hiç biri ile uğraşmazsınız.
  6. Size afiyetler olsun bende Ezgimin yanına kıvrılıp artık gönül rahatlığı ile uyuyabilirim tarifi yazabildim sonunda :)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Limonlu Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    3 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    596 kcal
  • Toplam kalori:

    1,788 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877