Lor Dolması Tarifi

Lor Dolması Tarifi

Bu yeni yaptığım lezzeti çok seviyorum. Hem kolay, hem sağlıklı, hem Vejeteryanlara uygun ve leziz. Herkesin seveceği bir ta

Malzemeler:

  • 1 bağ pazı
  • 1 su bardağı lor
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1/2 sb süt
  • 4 yk tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Pazı yapraklarını kaynar suya batırıp hemen soğuk su içine alırız.
  2. Bulguru 1/2 bardak sıcak suyla ıslatırız. Sütü üzerine ilave ederiz.
  3. Lor ve tereyağın yarısını ilave ederek elimizle yoğururuz.
  4. Yaprak sarması yapar gibi bolca iç koyarak sararız.
  5. Yarım sb sıcak su ile suyunu çekene kadar pişiririz.
  6. Piştikten sonra kalan tereyağını kızdırıp üzerine dökeriz.
  7. Bu şekilde 5 dk kadar fırına sürerek daha harika bir lezzet elde ederiz.
  8. Afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Lor Dolması Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    221 kcal
  • Toplam kalori:

    1,328 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0