Maguro No Tsukeage Tarifi

Maguro No Tsukeage Tarifi

Maguro No Tsukeage Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gr ton balığı
  • 100 gr mısır unu
  • 2 çorba kaşığı mirin ve sake
  • 1 tutam rendelenmiş zencefil
  • 4 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 yaprak nori yosunu
  • Kızartma yağı

Hazırlanışı:

  1. Bir parmak kalınlığında ton dilimleri hazırlayalım. Bunları 5-6 cm şerit halinde keselim.
  2. Bir kasede soya sosu, sake, mirin ve rendelenmiş zencefili karıştıralım.
  3. Balığı bu karışıma batıralım ve 15 dakika marine edelim.
  4. Makasla yosundan 1*8 cm boyunda şeritler keselim. Balık şeritlerini kurutalım.
  5. Mısır ununa bulayalım. Sonra 3-4 çiçek demeti şeklinde düzenleyelim.
  6. Bunları kenarları salamura sıvısıyla ıslatarak yapıştırılmış bir yosun şeridiyle bağlayalım.
  7. Kaynamamış sıcak yağda kızartalım ve servis edelim.
  8. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Maguro No Tsukeage Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    498 kcal
  • Toplam kalori:

    996 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877