Malatya Tarhanası Tarifi (darhane çorbası)

Malatya Tarhanası Tarifi (darhane çorbası)

Malatya'ya özgü nefis bir çorba

Malzemeler:

  • 5-6 adet kuru malatya tarhana
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 kase yoğurt
  • Zeytinyağı
  • Pulbiber
  • Nane , tuz

Hazırlanışı:

  1. Kuru malatya tarhanasını 1 gece önceden suya ıslatıp bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün tarhanaların üzerini 3 parmak geçecek kadar su ekleyip 30 dk kaynatıyoruz.
  3. Haşlanmış nohutları ekleyip 5 dk kaynattıktan sonra 1 kase yoğurdu yavaş yavaş ekliyoruz.
  4. 10 dk sık sık karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Ayrı bir tavada yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırıp nane ve pulbiberi yakıp çorbaya ekliyoruz.
  6. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mira Su Ile Keyifli Lezzetler - Malatya Tarhanası Tarifi (darhane çorbası)

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    257 kcal
  • Toplam kalori:

    1,028 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877