Manolya Puding Tarifi

Manolya Puding Tarifi

Malzemeler:

  • 1 lt. süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 6 – 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket Eti Burçak
  • 1 paket çikolatalı sos ( pişirmek için 500 ml. süt)

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri robottan geçirip un haline getirelim
  2. Un, nişasta, toz şeker ve yumurtayı tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım.
  3. 1 litre sütü ekleyip ocağımızı açalım ve karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirelim.
  4. Koyulaşınca tereyağ, vanilya ve kremayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp ocağımızı kapatalım. Mikser ile tatlımızı 2 – 3 dakika çırpalım.
  5. Çikolatalı sosu tarifine göre pişirelim.
  6. Kuplarımıza önce biraz puding sonra bisküvi, sonra çikolatalı sos koyalım. Tekrar puding koyalım ve en üste bisküvi serpelim.
  7. Tüm kuplarımızı bu şekilde dolduralım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pratik Yemek - Manolya Puding Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    283 kcal
  • Toplam kalori:

    2,266 kcal

Benzer Tarifler

  • Orman Meyveli Yaş Pasta Tarifi

    Orman Meyveli Yaş Pasta Tarifi

  • Kedidili Ekler Pasta Tarifi

    Kedidili Ekler Pasta Tarifi

  • Katmer Çörek Tarifi (Poğaça)

    Katmer Çörek Tarifi (Poğaça)

  • Fırında Etli Kebap Tarifi

    Fırında Etli Kebap Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/firinda-etli-kebap-tarifi-5540