Manolya Puding Tarifi

Manolya Puding Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krema
  • 2 paket vanilya
  • 6 – 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 lt. süt
  • 1 paket Eti Burçak
  • 1 paket çikolatalı sos ( pişirmek için 500 ml. süt)

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri robottan geçirip un haline getirelim
  2. Un, nişasta, toz şeker ve yumurtayı tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım.
  3. 1 litre sütü ekleyip ocağımızı açalım ve karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirelim.
  4. Koyulaşınca tereyağ, vanilya ve kremayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp ocağımızı kapatalım. Mikser ile tatlımızı 2 – 3 dakika çırpalım.
  5. Çikolatalı sosu tarifine göre pişirelim.
  6. Kuplarımıza önce biraz puding sonra bisküvi, sonra çikolatalı sos koyalım. Tekrar puding koyalım ve en üste bisküvi serpelim.
  7. Tüm kuplarımızı bu şekilde dolduralım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pratik Yemek - Manolya Puding Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    283 kcal
  • Toplam kalori:

    2,266 kcal

Benzer Tarifler

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi

    Bisküvili Soğuk Pasta Tarifi

  • Ispanaklı Puf Pasta Tarifi

    Ispanaklı Puf Pasta Tarifi

  • Süt Dilimi Tarifi

    Süt Dilimi Tarifi

Yorumlar