Manolya Puding Tarifi

Manolya Puding Tarifi

Malzemeler:

  • 1 lt. süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 6 – 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket Eti Burçak
  • 1 paket çikolatalı sos ( pişirmek için 500 ml. süt)

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri robottan geçirip un haline getirelim
  2. Un, nişasta, toz şeker ve yumurtayı tencereye alıp çırpma teli ile iyice karıştıralım.
  3. 1 litre sütü ekleyip ocağımızı açalım ve karıştıra karıştıra koyulaşana kadar pişirelim.
  4. Koyulaşınca tereyağ, vanilya ve kremayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırıp ocağımızı kapatalım. Mikser ile tatlımızı 2 – 3 dakika çırpalım.
  5. Çikolatalı sosu tarifine göre pişirelim.
  6. Kuplarımıza önce biraz puding sonra bisküvi, sonra çikolatalı sos koyalım. Tekrar puding koyalım ve en üste bisküvi serpelim.
  7. Tüm kuplarımızı bu şekilde dolduralım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pratik Yemek - Manolya Puding Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    283 kcal
  • Toplam kalori:

    2,266 kcal

Benzer Tarifler

  • Doğanın En Tatlı Hali Tarifi

    Doğanın En Tatlı Hali Tarifi

  • Vişne Konsantre Tarifi

    Vişne Konsantre Tarifi

  • Soda Şişesinde Domates Suyu Tarifi

    Soda Şişesinde Domates Suyu Tarifi

  • Boyoz Tarifi (İzmir)

    Boyoz Tarifi (İzmir)

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/boyoz-tarifi-izmir-4865