Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası Tarifi

Mantar Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 250 gr kuru mantar
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 4 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 9 su bardağı sebze veya et suyu
  • 1 su bardağı ince doğranmış soğan
  • Tuz, karabiber, krema ,
  • İnce kıyılmış taze maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Mantarların üzerini örtecek kadar soğuk suda gece boyunca bekletelim. Sabah süzelim.
  2. Suyunu tülbentten geçirelim. Mantarları soğuk sudan geçirerek iyice temizleyelim.
  3. İnce dilimleyelim. Mantarları, 8 bardak et suyunu kaynamaya bırakalım.
  4. Kaynamaya başladığında ateşi kısıp 4 saat pişirelim. Soğanları tereyağında altın rengini
  5. alana kadar kavuralım. Çorbaya ekleyelim. Mısır nişastasını kalan et suyuna atalım ve
  6. karıştıralım. Çorbaya ekleyelim. Çorba koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  7. Tuz ve karabiber ekleyelim. Çorbayı kaselere bölelim. Üzerine 1 yemek kaşığı krema ekleyerek
  8. maydanoz katalım. Ekmek ile servis edelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Mantar Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

105 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    300 kcal
  • Toplam kalori:

    2,402 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877