Mantar Domates Soslu Levrek Tarifi

Mantar Domates Soslu Levrek Tarifi

Başlı başına bir ana yemek ...

Malzemeler:

  • 1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 300 gr mantar
  • 1 adet büyük boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet levrek
  • 1/2 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 100-150 gr kaşar peyniri

Hazırlanışı:

  1. Levrekleri balıkçınızdan fileto olarak hazırlamasını isteyin. Derilerini bıraktırın ancak pullarını ve kılçıklarını temizleterek fileto hazırlatın.
  2. Levrekleri balıkçınızdan fileto olarak hazırlamasını isteyin. Derilerini bıraktırın ancak pullarını ve kılçıklarını temizleterek fileto hazırlatın.
  3. Bir tencerede su kaynatın. Mantarları dilim dilim keserek kaynamış suya atın. Kara suyu çıkana kadar haşlayın. Bu işlem mantarların sonradan sulanmasını ve kararmasını engeller ayrıca diri kalmasını sağlar.
  4. Bir tencerede su kaynatın. Mantarları dilim dilim keserek kaynamış suya atın. Kara suyu çıkana kadar haşlayın. Bu işlem mantarların sonradan sulanmasını ve kararmasını engeller ayrıca diri kalmasını sağlar.
  5. Soğanları piyazlık doğrayın. Tavaya alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında pişirerek öldürün.
  6. Soğanları piyazlık doğrayın. Tavaya alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağında pişirerek öldürün.
  7. Mantarlar haşlandıktan sonra suyunu süzüp, sotelediğiniz soğanlara ekleyin ve birkaç kere çevirin.
  8. Mantarlar haşlandıktan sonra suyunu süzüp, sotelediğiniz soğanlara ekleyin ve birkaç kere çevirin.
  9. Domatesin kabuğunu soyup minik minik küpler halinde doğrayın. Soğan ve mantarların üzerine ekleyin. Üzerine biber salçası ve tüm baharatları ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak tavada tüm malzemeyi soteleyin.
  10. Domatesin kabuğunu soyup minik minik küpler halinde doğrayın. Soğan ve mantarların üzerine ekleyin. Üzerine biber salçası ve tüm baharatları ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak tavada tüm malzemeyi soteleyin.
  11. Domates iyice ölüp, tüm malzemeye karışana kadar pişirin. Ayrı bir kapta kaşar peynirini rendelenmiş olarak hazır bulundurun. Sebze karışımınız sıcakken, kaşar peyniri rendesinin 3/4'ünü içine katıp karıştırın.
  12. Domates iyice ölüp, tüm malzemeye karışana kadar pişirin. Ayrı bir kapta kaşar peynirini rendelenmiş olarak hazır bulundurun. Sebze karışımınız sıcakken, kaşar peyniri rendesinin 3/4'ünü içine katıp karıştırın.
  13. Levrek filetolarınızı fırın kabına yanyana dizin. Üstlerine sotelediğiniz kaşar rendeli sebze karışımını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin.
  14. Levrek filetolarınızı fırın kabına yanyana dizin. Üstlerine sotelediğiniz kaşar rendeli sebze karışımını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin.
  15. 20-25 dk pişirin. Soğan ve domateslerin kızarmasından da sonra fırından çıkarın. Her balığın üzerine kalan kaşar peyniri rendesini paylaştırarak tekrar fırınlayın. Üstteki peynirler de eriyip hafif kızarınca fırından çıkarıp servis edin. Afiyet olsun.
  16. 20-25 dk pişirin. Soğan ve domateslerin kızarmasından da sonra fırından çıkarın. Her balığın üzerine kalan kaşar peyniri rendesini paylaştırarak tekrar fırınlayın. Üstteki peynirler de eriyip hafif kızarınca fırından çıkarıp servis edin. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Mantar Domates Soslu Levrek Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    240 kcal
  • Toplam kalori:

    959 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0