Mantar Turşusu Tarifi

Mantar Turşusu Tarifi

Mantar Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 bardak tuz
  • 1 böğürtlen yaprağı
  • 6 kg orman mantarı
  • 5 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Tane karabiber
  • 1 bayır turpu yaprağı

Hazırlanışı:

  1. Mantarların sağlamlarını soğuk bir odaya alıp ara sıra suyu değiştirerek 2-3 soğuk suda
  2. bekletelim. Süzüp tahta fıçı veya cam bir turşu kavanozuna sapları yukarı gelecek şekilde kat kat
  3. dizelim. Katların arasına tuz ve diğer malzemeleri koyalım. En üste tahta bir daire koyup onun
  4. üzerine de ağırlık yerleştirelim. Birkaç hafta bekledikten sonra turşumuz hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Mantar Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    51 kcal
  • Toplam kalori:

    912 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877