Mantı Çorbası Tarifi

Mantı Çorbası Tarifi

Harika nefis bir çorba

Malzemeler:

  • Mantı için 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 250 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 1 büyük soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2.5 su bardağı et suyu
  • 5 su bardağı su
  • Tuz, kuru nane, pul biber

Hazırlanışı:

  1. Yumurtayı, suyu, tuzu bir kapta çırpın. Alabildiğine unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  2. Hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler oluşturun. Üzerine nemli bir bez örterek biraz dinlendirin.
  3. Kıymaya soğanı rendeleyin, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  4. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile
  5. hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın.
  6. Enine ve boyuna iki parmak kalınlığında kareler kesin.
  7. Bunların ortasına kıyma harcından fındık büyüklüğünde parçalar paylaştırın ve kapatın.
  8. Derin bir tencereye soğanı rendeleyin ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  9. Tereyağını ekleyin. Salça ekleyip biraz daha kavurun.
  10. Et suyunu ve normal suyu da ekleyip kaynatın.
  11. Mantıları içine atın. Pişince tuz, nane ve pul biber ekleyin. Servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Mantı Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    200 kcal
  • Toplam kalori:

    2,001 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Güloannemutfakta

Güloannemutfakta

Yüreğimden gelen,mutfağımda pişen,sofralarımızda yerini alan lezzetli yemeklerin paylaşım yeri.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Güloanne Mutfakta Gülten
  • Ayxan Nagiyev


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0