Marul Salatası Tarifi

Marul Salatası Tarifi

Marul Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 marul
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet nane
  • 5-10 kereviz yaprağı
  • 1/2 demet tere
  • 1/2 limonun suyu ya da 2 çorba kaşığı sirke
  • Tuz , bir avuç gül, erguvan ya da ayva çiçeği yaprağı

Hazırlanışı:

  1. Marulun yapraklarını yıkayıp sularını süzüp iyice doğrayalım. Sonra nane, maydanoz, tere ve
  2. kereviz yapraklarını da doğrayıp tüm yeşillikleri büyükçe bir kaseye koyup harmanlayalım.
  3. Ayrı bir kapta zeytinyağıyla limonu ya da sirkeyi çırpalım, tuzlayalım. Karışımı salataya dökelim.
  4. Güzelce alt üst ederek her tarafa dağılmasını sağlayalım. Kokulu gül varsa yapraklarının uçlarını
  5. kesip salatanın üzerine serpebilirsiniz. Gül yoksa erguvan ağacı, ayva ağacı hatta mor salkım
  6. çiçeklerini salatayı süslemede kullanabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Marul Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

0 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    163 kcal
  • Toplam kalori:

    327 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877