Marzipanlı Elmalı Tart Tarifi (Badem Ezmeli)

Marzipanlı Elmalı Tart Tarifi (Badem Ezmeli)

Harika bir tart . Marzipanı , tarta harika bir tat verdi.

Malzemeler:

  • 125 gr. yumurta
  • 125 gr. toz badem
  • 125 gr. pudra şekeri
  • Marzipan kreması için; 125 gr. tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 su bardağı un
  • 125 gr. tereyağı
  • 125 gr. un

Hazırlanışı:

  1. Marzipan Kreması;
  2. Marzipan Kreması;
  3. Yağ ve pudra şekeri kabartılır.Yumurtalar diğer malzemelere eklnir ve mikserle karıştırılır.
  4. Yağ ve pudra şekeri kabartılır.Yumurtalar diğer malzemelere eklnir ve mikserle karıştırılır.
  5. En son kuru malzemeleri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  6. En son kuru malzemeleri ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  7. Tart Hamuru;
  8. Tart Hamuru;
  9. Yumurta pudra şekeri,tereyağı mikserle karıştırılır.
  10. Yumurta pudra şekeri,tereyağı mikserle karıştırılır.
  11. Un ,kabartma tozu,vanilya eklenir karıştırılır.
  12. Un ,kabartma tozu,vanilya eklenir karıştırılır.
  13. Tezgahta az yoğurulur.Streçlenir 30 dk. dinlendirilir.
  14. Tezgahta az yoğurulur.Streçlenir 30 dk. dinlendirilir.
  15. Yarım cm kalınlığında açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Çatal batırılarak delinir.İçerisine marzipanlı bademli yaptığımız krema doldurulur. Elmalar ince dilimlenir ve yan yan dizilir.
  16. Yarım cm kalınlığında açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Çatal batırılarak delinir.İçerisine marzipanlı bademli yaptığımız krema doldurulur. Elmalar ince dilimlenir ve yan yan dizilir.
  17. 180 derecede pişirilir.Fırından çıkartılır ve üzerien fırça ile sade beyaz jöle sürülür elmeların üzerlerine . Parlak olması için bu işlem yapılır.4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.
  18. 180 derecede pişirilir.Fırından çıkartılır ve üzerien fırça ile sade beyaz jöle sürülür elmeların üzerlerine . Parlak olması için bu işlem yapılır.4-5 saat buzdolabında dinlendirilir.
  19. AFİYET OLSUN....
  20. AFİYET OLSUN....

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pastakasrı - Marzipanlı Elmalı Tart Tarifi (Badem Ezmeli)

Hazırlama süresi:

25 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    288 kcal
  • Toplam kalori:

    5,187 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pastakasrı

Pastakasrı

Pasta üzerine blogum. İsmini oğlum koydu. Kasır ,Osmanlıca saray demek. Çok hoşuma gitti,anlamı. Pastasarayı.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0