Mevsim Meyveli Pasta Tarifi

Mevsim Meyveli Pasta Tarifi

Mevsim meyvelerinden oluşan ev yapımı pasta.

Malzemeler:

  • Pandispanya Malzemesi:
  • 4 yumurta
  • 4 Türk kahve fincanı un
  • 4 Türk kahve fincanı toz şeker (vanilyalı şeker kullandık)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kaynar su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • Pastacı Kreması Malzemesi:
  • 200 ml lik bardak (küçük su bardağı ölçüsü)
  • 3 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım bardak toz şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Üzeri İçin:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • Çilek, file fıstık ,
  • Arasına kivi
  • Keki ıslatmak için 1,5 su bardağı süt

Hazırlanışı:

  1. Pastacı kreması tarifi:
  2. Pastacı kreması için yumurtayı tel çırpıcıyla tencerede köpürene kadar çırpalım, şekeri ve diğer malzemelerimizi katıp karıştırarak dibini tutmadan göz göz olana kadar pişirelim.
  3. Ocağımızı söndürelim. İçine tereyağını katıp sürekli krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
  4. Pandispanya Tarifi:
  5. Oda sıcaklığında yumurta aklarını sarılarından ayırın, akları traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
  6. Başka bir kapta un, kabartma tozu, vanilin karıştır, sıvı malzemeleri ekleyin karıştırın.
  7. Ayrı bir kapta çırpılan yumurta sarılarını da ekleyin, koyu bir hamur elde edin.
  8. Hamura yumurta beyazlarını yavaş yavaş kaşıkla karıştırarak ekleyin.
  9. Yuvarlak 23 cm çapında tepsiyi yağlayın, karışımı tepsiye dökün, 180 C fırında 35 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkarın, keki soğutun, iki bölün her iki parçayı arkalı önlü ıslatın.
  11. Servis tabağına kenarda kalacak şekilde 4 parça 10 cm eninde şerit yağlı kağıtlar yayın.
  12. Yağlı kağıdı servis tabağı süslerken kirlenmesin diye konuyor, kekin bir parçasını kesilen taraf üste gelecek şekilde oturtun.
  13. Arasına kremadan biraz sürün, meyvelerle süsleyin, diğer kek parçasını kesilen taraf alta gelecek şekilde oturtun.
  14. Kalan pastacı kremasını her yerini örtecek şekilde sürün.
  15. Krem şantiyi üzerinde yazılan şekilde sütle çırpın, süslemek için birazını kenara ayırın.
  16. Geri kalanını pastanın üzerine kremayı örtecek şekilde döşeyin.
  17. Çilekle süsleyin, ayrılan krem şantiyi sıkma torbasına doldurun, üzerini süsleyin.
  18. Yeşil file fıstıkla da kalan yerleri doldurun, yağlı kağıtları dikkatlice kenardan çıkarın.
  19. Afiyet bal şeker olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Penceresi - Mevsim Meyveli Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

180 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    322 kcal
  • Toplam kalori:

    3,216 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfak Penceresi

Anne kızın yemek deneyimlerini paylaştığı blog.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Fatma Tekin
  • Mügen Semerci
  • Ismail Semerci
  • Mustafa Habib Semerci
  • Zeynep Ece Semerci
  • Keloglan Vekankası
  • yeşim şahin


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0