Meyveli Buğday Salatası Tarifi

Meyveli Buğday Salatası Tarifi

Aslında bir dergide görüp denemek istediğim buğdaylı salata tarifi vardı. Sonra ne olduysa malzemeleri karıştırken tatmaya başlamamla oldu. Hadi şunu da ekleyeyim, e hadi bu da eksik kalmış derken a aa bir de baktım ki aslında bir lokantada sıklıkla yediğim salatayı yapmaya çalışıyorum :) Salatanın geldiği son noktadan ben çok memnunum. Size de şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler:

  • 50 gr dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 adet kuru incir
  • 5 adet kuru kayısı
  • ½ nar
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 50 gr tulum peyniri
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Bir tencerede suyu kaynatın. Buğdaylarınızı bu suda yaklaşık 20 dk haşlayın. Buğdayların pişip pişmediğini arasıra kontrol edin. Pişmişse, buğdaylar patlamadan ocaktan süzgece alın. Soğuk sudan geçirip, suların süzülmesini bekleyin.
  2. Bir tencerede suyu kaynatın. Buğdaylarınızı bu suda yaklaşık 20 dk haşlayın. Buğdayların pişip pişmediğini arasıra kontrol edin. Pişmişse, buğdaylar patlamadan ocaktan süzgece alın. Soğuk sudan geçirip, suların süzülmesini bekleyin.
  3. Buğdaylar haşlanırken, narları ayıklayın. İncir ve kayısıları minik küpler halinde doğrayın. Cevizleri dövün. Çam fıstıklarını tavada ısıtıp hafif kızarana kadar kavurun. Tulum peynirlerini ufak parçalara bölün.
  4. Buğdaylar haşlanırken, narları ayıklayın. İncir ve kayısıları minik küpler halinde doğrayın. Cevizleri dövün. Çam fıstıklarını tavada ısıtıp hafif kızarana kadar kavurun. Tulum peynirlerini ufak parçalara bölün.
  5. Soğuyan ve suyu süzülen buğdaylarınızı geniş bir kaseye alın. İçine incir, kayısı, ceviz ve çam fıstıklarını ekleyin. Ayrı bir sos kabında sirke, zeytinyağı ve nar ekşisini çatalla çırpıp karıştırın.
  6. Soğuyan ve suyu süzülen buğdaylarınızı geniş bir kaseye alın. İçine incir, kayısı, ceviz ve çam fıstıklarını ekleyin. Ayrı bir sos kabında sirke, zeytinyağı ve nar ekşisini çatalla çırpıp karıştırın.
  7. Salatanıza ekleyip, tüm salata malzemenizi sosla birlikte karıştırın. Servis kasesine salatanızı kaseye aktardıktan sonra isterseniz tulum peyniri ve çam fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  8. Salatanıza ekleyip, tüm salata malzemenizi sosla birlikte karıştırın. Servis kasesine salatanızı kaseye aktardıktan sonra isterseniz tulum peyniri ve çam fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Tatbikere - Meyveli Buğday Salatası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

10 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    516 kcal
  • Toplam kalori:

    2,066 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Tatbikere

Tatbikere

Günden güne kendimi geliştirdiğim bir alan yemek tarifleri oluşturmak ... Blogumda yeni denediğim lezzetleri paylaşıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0