Meyve Ve Konyaklı Kek Tarifi

Meyve Ve Konyaklı Kek Tarifi

Yeni yıl keki bereketi temsil ederken, insanların hayat standartlarının daha da yükseleceğine ve çok bereketli yeni bir yıl olacağına dair ümitlerini desteklemek için yapılırmış. Ben de tüm beklentilerinizin gerçeğe dönüşeceği yeni bir yıl dileklerimle af

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı muskat
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 100 gr kurutulmuş blueberry (mavi yemiş)
  • 300 gr un
  • 1 çimdik tuz
  • 100 gr küçük küçük doğranmış karışık meyve şekerlemesi
  • 100 gr kurutulmuş yaban mersini
  • 100 gr kurutulmuş çekirdeksiz vişne
  • 200 gr kuru üzüm
  • 150 gr kuş üzümü
  • 250 gr tereyağı
  • 300 gr kahverengi şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 adet yumurta
  • 100ml konyak
  • 1 limonun rendesi

Hazırlanışı:

  1. Tüm meyveler bir gece önceden büyük bir kasede 100 ml konyakla ıslatılır ve üzeri stretch film ile kaplanarak dışarda bekletilir.
  2. Kek yapılacağı zaman fırın 150 /160 dereceye ısıtılır. Bu kekin içinde bol meyve ve içki olduğu için uzun sürede pişmesi gerekir, içi pişmeden yanmaması için de fırının sıcaklığı düşük tutulur.
  3. Kelepçeli kalıbın içi ve kenarları kalıbın yüksekliğini aşacak şekilde, iki kat yağlı kağıt ile kaplanır. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker hafifleyip köpük köpük olana kadar çırpılır,
  4. bu karışıma teker teker altı yumurta ve vanilya çırparken ilave edilir, bu esnada eğer karışım kesik kesik olursa bir miktar ölçülü undan koyarak çırpmaya devam edilir,
  5. yine toparlanmazsa endişeye gerek yoktur zira ununu ilave edince hamur kendini toparlar.
  6. Unun tümü, tuz, baharatlar ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma katılır. En son konyaklı meyvelerin üzerine limon rendesi de karıştırılıp hepsi birlikte hamura ilave edilir, karıştırılır ve zor akan bu karışım dikkatlice kelepçeli kalıba aktarılır.
  7. Bir kaç kez tezgaha vurularak içindeki hava çıkarılır ve 150/160 dereceye ısıtılmış fırna konur. 2 saatte pişmesi gereken kek 1,5 saat sonunda içine şiş batırılarak test edilir,
  8. eğer şiş temiz çıkarsa kek olmuş demektir. İyice soğutulan kek kalıbından çıkarılıp süslenir.
  9. Süslemesi İçin:
  10. 2 adet yumurtanın beyazı
  11. 1 yemek kaşığı limon
  12. 440 gr pudra şekeri
  13. Yumurta beyazı limon suyu ile çırpılır. Pudra şekeri ilave edilerek düzgün bir karışım elde edilene kadar düşük hızda çırpılır ve hemen kullanılır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Meyve Ve Konyaklı Kek Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

130 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    806 kcal
  • Toplam kalori:

    6,448 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877