Midye Börek Tarifi

Midye Börek Tarifi

Midye Börek Tarifi

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet patates (rendelenmiş)
  • 200 gram kıyma
  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Tuz , karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağı

Hazırlanışı:

  1. Soğanları ufak ufak doğrayıp kavurun. İyice kavrulunca kıymayı, patatesi, tuzu ve karabiberi ekleyip suyunu çekip patatesler yumuşayana kadar kavurun.
  2. Yufkaları dörde bölüp içine yoğurt, süt, sıvı yağı karıştırıp fırça ile sürün.
  3. Uç kısmına harçtan koyup rulo yapın.
  4. Ters çevirip tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı, süt ve az sıvı yağını karıştırıp sürün.
  5. 175 dereceli fırında iyice kızaran akadar pişirin. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Midye Börek Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    503 kcal
  • Toplam kalori:

    3,020 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877