Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı doğranmış ceviz
  • 2 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 küçük paket (süt paketinde) krema
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1kg süt
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 300gr kadayıf

Hazırlanışı:

  1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
  2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin.
  3. Ateşten alıp soğutun.
  4. Muhallebinin hazırlanması:
  5. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  6. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da serin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Muhallebili Kadayıf Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

85 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    497 kcal
  • Toplam kalori:

    4,971 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877